Fläderrökta havskräftor med kvibillesmör, surdegsbröd, havssallad & mortlad aioli

Fläderrökta havskräftor.

Ingredienser

  • 8st
    havskräftor
  • 500g
    smör
  • fänkålsdill
  • frityrolja
  • havssallad (friterad tång)
  • hel torkad kummin
  • 200g
    pepparot från Fjärås
  • 200g
    Kvibille cheddar långlagrad
  • 3st
    äggulor
  • 1st
    vitlök
  • 3dl
    riktigt bra rapsolja
  • 3st
    citroner
  • salt
  • svartpeppar i kvarn

Så lagar du

Havskräftorna röks i cirka 12 minuter, klyvs därefter. Sedan brer man på generöst av Kvibillesmöret, bränner av det några sekunder så osten smälter. Serveras med surdegsbröd och friterad havssallad.

Dela det här receptet med dina vänner!