Flädersorbet med havtornsflarn och myntamarinerade jordgubbar
Publicerat:
2014-08-28Ingredienser
Havreflarn (ca 30st)
- 75gsmör
- 1dlströsocker
- 1dlstora havregryn
- 1dlvetemjöl
- ¼tskbakpulver
- 1tskmalen ingefära
- 1½mskmjölk
- 1½mskljus sirap
Havtornsfyllning
- 2mskmascarpone
- 1mskhavtornssylt eller marmelad
Flädersorbet
- 2dlkoncentrerad flädersaft
- 2dlvatten
- 1stäggvita
Marinerade jordgubbar
- ½literjordgubbar
- 1knippa(or)mynta
- ½mskråsocker
- ½lime
Så lagar du
Fyllda havreflarn
1. Ta fram en kastrull och smält smöret, blanda i övriga ingredienser, rör om och klicka ut på bakplåtspapper, grädda i 200 gram cirka 5 minuter eller tills dom fått fin färg.
2. Rör samman havtornsfyllningen och lägg mellan 2 flarn.
Flädersorbet
1. Kör vatten och saft i en glassmaskin tills den nästan är fryst.
2. Vispa äggvitan hårt, vispa sedan ihop äggvitan med den frysta massan.
3. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar.
Marinerade jordgubbar
1. Klyfta jordgubbarna, hacka myntan fint och rör ihop med råsocker och lime.