Flädersorbet med havtornsflarn och myntamarinerade jordgubbar

Flädersorbet

Ingredienser

Havreflarn (ca 30st)

  • 75g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    stora havregryn
  • 1dl
    vetemjöl
  • ¼tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    malen ingefära
  • msk
    mjölk
  • msk
    ljus sirap

Havtornsfyllning

  • 2msk
    mascarpone
  • 1msk
    havtornssylt eller marmelad

Flädersorbet

  • 2dl
    koncentrerad flädersaft
  • 2dl
    vatten
  • 1st
    äggvita

Marinerade jordgubbar

  • ½liter
    jordgubbar
  • 1knippa(or)
    mynta
  • ½msk
    råsocker
  • ½
    lime

Så lagar du

Fyllda havreflarn

1. Ta fram en kastrull och smält smöret, blanda i övriga ingredienser, rör om och klicka ut på bakplåtspapper, grädda i 200 gram cirka 5 minuter eller tills dom fått fin färg.

2. Rör samman havtornsfyllningen och lägg mellan 2 flarn.

Flädersorbet

1. Kör vatten och saft i en glassmaskin tills den nästan är fryst.

2. Vispa äggvitan hårt, vispa sedan ihop äggvitan med den frysta massan.

3. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar.

Marinerade jordgubbar

1. Klyfta jordgubbarna, hacka myntan fint och rör ihop med råsocker och lime.

Dela det här receptet med dina vänner!