Flamberad ananas med passionsfrukt och yoghurtsorbet
Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Kombinationen varmt och kallt är magisk, ytterligare en dimension får upplevelsen när man lägger till chilihetta och svalkande yoghurt.
Ingredienser
8portioner
Frukten
- 1stananas
- 4stpassionsfrukter
- 1dlråsocker
- 50gsmör
- 3mskrom
- ½chili, eller efter smak
Yoghurtsorbet
- socker
- vatten
- yoghurt
Så lagar du
Frukten
1. Rosta ananas 45 minuter på 200 garder.
2. Låt svalna och skär ut klyftor. Smält smöret i en panna och tillsätt socker och ananasen. Låt de karamelliseras lite och tillsätt köttet från passionsfruketerna och hackad chili.
3. Tag pannan ifrån fläktkåpan, häll i romen och tänd på. Låt alkoholen brinna upp.
4. Lägg sedan upp ananasen och såsen på tallrik. Servera med yoghurtsorbet och citronverbena.
Yoghurtsorbet
1. Blanda sockerlag (1350 g socker per 1 liter vatten).
2. Blanda 1 del sockerlag med 2 delar yoghurt (kan bytas mot fruktpuré eller annan mejeriprodukt).
3. Blanda samman och kör i glassmaskin.