Flamberad ananas med passionsfrukt och yoghurtsorbet

Flamberad ananas med passionsfrukt och yoghurtsorbet

Publicerat:

Tillagningstid:

Kombinationen varmt och kallt är magisk, ytterligare en dimension får upplevelsen när man lägger till chilihetta och svalkande yoghurt.

Ingredienser

8portioner

Frukten

  • 1st
    ananas
  • 4st
    passionsfrukter
  • 1dl
    råsocker
  • 50g
    smör
  • 3msk
    rom
  • ½
    chili, eller efter smak

Yoghurtsorbet

  • socker
  • vatten
  • yoghurt

Så lagar du

Frukten

1. Rosta ananas 45 minuter på 200 garder.

2. Låt svalna och skär ut klyftor. Smält smöret i en panna och tillsätt socker och ananasen. Låt de karamelliseras lite och tillsätt köttet från passionsfruketerna och hackad chili.

3. Tag pannan ifrån fläktkåpan, häll i romen och tänd på. Låt alkoholen brinna upp.

4. Lägg sedan upp ananasen och såsen på tallrik. Servera med yoghurtsorbet och citronverbena.

Yoghurtsorbet

1. Blanda sockerlag (1350 g socker per 1 liter vatten).

2. Blanda 1 del sockerlag med 2 delar yoghurt (kan bytas mot fruktpuré eller annan mejeriprodukt).

3. Blanda samman och kör i glassmaskin.

Dela det här receptet med dina vänner!