Flamberad banan med misokaramell, dulce de leche glass och marconmandel

Vi ser en stor vit tallrik, i mitten ser vi en halv banan som är gyllene av karamellisering. vi ser en härlig kolasås runt den. Vänster om bananen ser vi en skopa glass med rosblad på.

Publicerat:

Maria Montazami´s dessert

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    bananer
  • 100g
    smör
  • 6msk
    råsocker
  • 1msk
    vit miso
  • 1dl
    apelsin juice
  • apelsin zest
  • färsk ingefära
  • 1st
    rejäl skvätt mörk rom
  • 5dl
    dulce de leche glass
  • 1dl
    maraconmandel, hackad

Så lagar du

  1. Smält sockret i pannan på medelvärme, rör ej i pannan. När sockret smälter tillsätt då smör, apelsinjuice och misopasta låt koka ihop.
  2. Lägg i bananerna och låt koka en stund tills bananerna blir helt mjuka.
  3. Tillsätt apelsinzest, ingefära och koka.
  4. Häll i romen och tänd på.
  5. Servera med dulce de leche glass och hackade marconamandlar.

Dela det här receptet med dina vänner!