Ingredienser
4portioner
- 600gfläskfilé
- 1msksmör
- 1tsksalt
- 1/2tsksalt
<b>Örtsås:</b>
- 2mskkoncentrerad kalvfond
- 1 1/2dlvatten
- 1 1/2dltorrt vitt vin
- 2 1/2dlmellangrädde
- 1-2tskmaizena majstärkelse
- 1kruk(or)mejram
- 1kruk(or)timjan
- 1knippa(or)bladpersilja
- 1-2krmsalt
- svartpeppar
<b>Primörer</b>
- 800gfärskpotatis
- 1knippa(or)späda morötter
- 1knippa(or)salladslök
- 1ask(ar)sockerärtor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125º.
2. Putsa och skär fläskfilén i tjocka skivor. Platta till dem med handen och bryn dem runt om i smör. Salta och peppra. Flytta över dem till en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen tills innertemperaturen är 66º.
3. Blanda kalvfond, vatten, vin och grädde och låt koka ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Hetta upp såsen och mixa ner blad av örterna precis före servering.
4. Borsta och skrubba potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Lägg ner ansade morötter efter ca 10 minuter, koka ytterligare 5 minuter och lägg till sist ner salladslök och sockerärtor som bara behöver koka 1 minut.