Fläskkotletter med rostad morotspuré och picklade trattkantareller
Publicerat:
2019-10-16Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kotletter
- 4fläskkotletter med ben
- salt och peppar
- ½dlvitt vin
Rostad morotspuré
- 500gmorötter
- 2vitlöksklyftor
- 100gsmör
- 1dlcreme fraiche
- salt och peppar
Friterad salvia
- 1liten knippa salvia
- 2msksmör
- 2mskolivolja
Till servering
- dukkah (se relaterat recept)
- picklad trumpetsvamp
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär morötter i stora bitar. Lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna och ringla över lite olivolja samt salta lätt. Rosta morötterna i ugnen i cirka 40 minuter eller tills de fått färg.
3. Bryn smöret till morötterna så det har fin färg och doftar nötigt. Mixa morötterna och vitlöken med det brynta smöret och creme fraiche. Låt mixen gå en stund så du får ett riktigt fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
4. Sänk värmen på ugnen till 125 grader.
5. Hetta upp smör och olivolja i en liten kastrull. Fritera salvian tills den är frasig och lägg den sedan på ett hushållspapper. Använd gärna samma smör och olja till fläskkotletterna.
6. Torka av kotletterna så de är ordentligt torra. Klappa in salt på båda sidor och sprinkla över lite nymald svartpeppar.
7. Hetta upp en gjutjärnpanna och häll i olivolja och smör. Lägg i kotletterna och stek dem på båda sidor tills de får färg. Slå i vinet och låt det sjuda upp.
8. Lägg in kotletterna i ugnen tills de har en innertemperatur på cirka 62 grader. Ta ut och låt vila 5 minuter innan servering.
9. Servera kotletterna med morotspuré och några picklade trattkantareller. Strö över dukkah och den friterade salvian.