Friterad camembert

Friterad camembert  med smällt ost och grönkålschips  på en svärt tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Friterad camembert med frasiga grönkålschips och havtornssylt. Receptet kommer från första avsnittet av Vår tid är nu, tredje säsongen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3
    små camembertostar, à 125 g
  • 2dl
    vichyvatten
  • 1dl
    mjöl
  • 3
    ägg
  • 3dl
    panko

Tillbehör

  • 200g
    grönkål
  • 1msk
    olivolja
  • flingsalt
  • havtornssylt

Så lagar du

1. Dela varje ost i 4 delar. Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. Vispa ihop äggen och häll i en djup tallrik. Bred ut panko på en mattallrik.

2. Doppa ostbitarna i frityrsmeten och vänd dem sedan i vispat ägg och panko. Låt ostarna torka minst 5 min och doppa i ägg och panko en gång till.

3. Riv grönkålen till grönkålschipsen grovt och massera in olivolja med händerna. Kör i 200 grader varmluftsugn i ca 3,5 min. Håll koll för de bränner lätt. De ska bli frasiga men inte brända. Smula lite flingsalt över de färdiga grönkålschipsen.

4. Fritera ostarna en och en i ca 2-3 min tills de fått en gyllenbrun färg och osten smält inuti.

5. Servera osten varm med grönkålschips och en klick havtornssylt. Servera direkt!

Dela det här receptet med dina vänner!