Friterad camembert
Publicerat:
2019-10-21Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3små camembertostar, à 125 g
- 2dlvichyvatten
- 1dlmjöl
- 3ägg
- 3dlpanko
Tillbehör
- 200ggrönkål
- 1mskolivolja
- flingsalt
- havtornssylt
Så lagar du
1. Dela varje ost i 4 delar. Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. Vispa ihop äggen och häll i en djup tallrik. Bred ut panko på en mattallrik.
2. Doppa ostbitarna i frityrsmeten och vänd dem sedan i vispat ägg och panko. Låt ostarna torka minst 5 min och doppa i ägg och panko en gång till.
3. Riv grönkålen till grönkålschipsen grovt och massera in olivolja med händerna. Kör i 200 grader varmluftsugn i ca 3,5 min. Håll koll för de bränner lätt. De ska bli frasiga men inte brända. Smula lite flingsalt över de färdiga grönkålschipsen.
4. Fritera ostarna en och en i ca 2-3 min tills de fått en gyllenbrun färg och osten smält inuti.
5. Servera osten varm med grönkålschips och en klick havtornssylt. Servera direkt!