Fröknäcke
Publicerat:
2016-01-19Tillagningstid:
Gillar du att ha hembakat men vill slippa klet, knådning och långa jästider? Då är det här ett recept för dig, degen blir lös och bredes ut på bakplåtspappersklädd plåt innan gräddning. Knådfritt och gott!
Ingredienser
4portioner
- 2dldinkelmjöl alt. 3 dl havremjöl
- 1dlsesamfrön, oskalade
- 1dlsolrosfrön alt. pumpafrö
- 1dllinfrön
- 2mskchiafrön
- ½tsksalt
- 1mskolivolja
- 2dlvatten
- torkad rosmarin, kumminfrö och fänkålsfrö att strö över
Så lagar du
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt olja och vatten och rör ut till en lös deg.
2. Bred ut på bakpappersklädd plåt, strö valfri smaksättning över.
3. Baka på 150 grader i ca 45 minuter.
Tips: Vill man ha jämna knäckebitar kan man ta ut plåten efter 20 minuter och skära i bitar och sedan baka ytterligare 25 minuter.
Tips: Servera gärna med örtig tomatpastej.