Fudgekladdkaka
Publicerat:
2022-10-21Ingredienser
- 225gsmör
- 3,5dlsocker
- 2,25dlbrunt farinsocker strö
- 1mskvaniljsocker
- 4stägg (stora)
- 3,5dlvetemjöl
- 1dlkakao
- 1krmsalt
Mjölkchokladfudge
- 200gmjölkchoklad (om du hellre vill använda mörk choklad, tar du istället 150 g, minst 55% kakaohalt)
- 1/2burk(ar)kondenserad mjölk (à 397 g)
- 25gsmör
- 250ghallon (att dekorera med)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
4. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
5. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du toppar med fudge.
6. Grovhacka chokladen till fudgen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör och kondenserad mjölk.
7. Värm smeten i mikron eller över ett vattenbad på låg värme. Rör om hela tiden.
8. Häll fudgesmeten över kladdkakan och låt stelna i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon.
TIPS!
- Vill du förbereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den? Dekorera då kladdkakan med bären precis innan servering.
- Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.