Fuskwallenbergare

Fuskwallenbergare

Publicerat:

Wallenbergare med lite fusk, eftersom att det ju ska göras av kalvfärs. Men de här blir minst lika goda. Se bara till att de är genomstekta.

Ingredienser

6portioner

  • 700g
    kycklingfärs
  • 1 3/4tsk
    salt
  • 2krm
    nymald vitpeppar
  • 2,5dl
    mellangrädde
  • 4
    äggulor
  • smör till stekning

Tillbehör

  • potatismos
  • gröna ärter
  • lingonsylt

Så lagar du

1. Börja med att se till att alla ingredienser är riktigt kalla.

2. Blanda färs, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget. Arbeta in äggulorna en i taget.

3. Forma till 6 stora biffar eller 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg dem på vattensköljd bräda.

4. Stek dem i smör på medelvärme ca 5 min på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta.

5. Servera med potatismos, gröna ärter och lingonsylt.

Dela det här receptet med dina vänner!