Fuskwallenbergare
Publicerat:
2012-10-24Wallenbergare med lite fusk, eftersom att det ju ska göras av kalvfärs. Men de här blir minst lika goda. Se bara till att de är genomstekta.
Ingredienser
6portioner
- 700gkycklingfärs
- 1 3/4tsksalt
- 2krmnymald vitpeppar
- 2,5dlmellangrädde
- 4äggulor
- smör till stekning
Tillbehör
- potatismos
- gröna ärter
- lingonsylt
Så lagar du
1. Börja med att se till att alla ingredienser är riktigt kalla.
2. Blanda färs, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget. Arbeta in äggulorna en i taget.
3. Forma till 6 stora biffar eller 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg dem på vattensköljd bräda.
4. Stek dem i smör på medelvärme ca 5 min på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta.
5. Servera med potatismos, gröna ärter och lingonsylt.