Gateau Riche Gala
Publicerat:
2016-02-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- ½litervaniljglass
Hasselnötsbottnar
- 100ghasselnötter
- ½dlmjöl
- 1ägg
- 3äggvitor
- 2dlsocker
- 50gsmält smör
Chokladsås
- 1dlsocker
- 1dlkakao
- 1dlmjölk
Så lagar du
Hasselnötsbottnar
1. Sätt ugnen på 180° och sätt in nötterna direkt i kall ugn.
2. När ugnen är varm är troligen nötterna klara, de ska dofta nötigt och ha fått lite färg. Låt svalna och gnugga bort torra skal.
3. Mal nötterna i en mandelkvarn eller med en mixer. Blanda de malda nötterna med mjöl.
4. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret. Rör ned nötmjölet.
5. Bred ut smeten i tunna rundlar, cirka 10 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i cirka 8 minuter eller tills de fått fin färg.
Chokladsås
Koka upp socker, kakao och mjölk och låt det sjuda i några minuter under omrörning.
Servering
Gör en liten ”tårta” genom att lägga hasselnötsbottnar och vaniljglass i lager. Täck med chokladsås som får rinna över kanterna. Servera med detsamma.