Gehackte leber
Publicerat:
2019-11-05Tillagningstid:
I det judiska köket använder man ofta stekfettet schmaltz som görs på en bas av ankfett. Fettet ger smak åt rätten men är också ett sätt att undvika det judiska förbudet att blanda mejeriprodukter med kött. Använd gärna rent ankfett att steka i!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 500gkycklinglever
- 400ggullök, finhackad
- ½mskbuljongpulver
- 3dlvatten, kokande
- 6ägg, hårdkokta
- 2mskolja, schmaltz – stekfett gjort på ankfett
- 1mskpersilja, finhackad
Så lagar du
1. Stek löken i olja eller schmaltz tills den är mjuk och glasig. Tillsätt levern och stek vidare tills levern är genomstekt.
2. Strö över buljongpulver och tillsätt kokande vatten. Låt vattnet koka bort. Dra åt sidan och låt svalna.
3. Hacka hårdkokta ägg och blanda med levern. Använd gaffel eller en mixer.
4. Garnera med finhackat ägg och persilja.