Gelé på färsk frukt och prosecco med apelsinkräm

Gelé på färsk frukt och prosecco med apelsinkräm.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Lätt och smakrik efterrätt med smak av bubbligt vin och apelsin.

Ingredienser

6portioner

  • 8
    gelatinblad
  • 5dl
    lemonad
  • 220g
    färska jordgubbar
  • 2
    apelsiner
  • 1
    äpple, granny smith, delat i fyra kärnhuset borttaget
  • 1
    citron, saften
  • 2dl
    prosecco
  • 2msk
    strösocker
  • 150g
    mascarpone
  • dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • ca 15
    blad av mynta
  • amarettikakor till servering

Så lagar du

1. Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter.

2. Häll hälften av lemonaden i en kastrull och värm på mellanhög värme. Ta bort från värmen när det nästan kokar.

3. Krama vattnet ur gelatinet och rör ner i den varma lemonaden tills det är löst. Låt svalna.

4. Dela jordgubbarna i fyra och lägg i en skål.

5. Skala och filéa 1 apelsin och dela äpplet. Lägg ner tillsammans med jordgubbarna.

6. Häll över hälften av citronjuicen och rör ihop.

7. Häll proseccon i lemonadblandningen och rör ner tillsammans med resten av lemonaden och citronjuicen.

8. Fördela blandningen i 6 glas eller formar. Låt vila i kylen i ca 3 timmar tills det stelnat.

9. Riv zesten och pressa juicen ur den andra apelsinen ner i en kastrull. Rör ner strösocker och reducera till ca 2 matskedar. Det tar ca 5 minuter.

9. Vispa grädden och vik ner mascarpone, apelsinkoncentrat och vaniljpulver. Placera i kylskåp.

10. Ta ut gelén 40 minuter innan servering. Skeda över apelsinkräm och garnera med några mintblad. Stick ner kakor eller kex i glasen och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!