Gelé på färsk frukt och prosecco med apelsinkräm
Publicerat:
2020-06-11Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 8gelatinblad
- 5dllemonad
- 220gfärska jordgubbar
- 2apelsiner
- 1äpple, granny smith, delat i fyra kärnhuset borttaget
- 1citron, saften
- 2dlprosecco
- 2mskströsocker
- 150gmascarpone
- 1½dlvispgrädde
- 1tskvaniljpulver
- ca 15blad av mynta
- amarettikakor till servering
Så lagar du
1. Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter.
2. Häll hälften av lemonaden i en kastrull och värm på mellanhög värme. Ta bort från värmen när det nästan kokar.
3. Krama vattnet ur gelatinet och rör ner i den varma lemonaden tills det är löst. Låt svalna.
4. Dela jordgubbarna i fyra och lägg i en skål.
5. Skala och filéa 1 apelsin och dela äpplet. Lägg ner tillsammans med jordgubbarna.
6. Häll över hälften av citronjuicen och rör ihop.
7. Häll proseccon i lemonadblandningen och rör ner tillsammans med resten av lemonaden och citronjuicen.
8. Fördela blandningen i 6 glas eller formar. Låt vila i kylen i ca 3 timmar tills det stelnat.
9. Riv zesten och pressa juicen ur den andra apelsinen ner i en kastrull. Rör ner strösocker och reducera till ca 2 matskedar. Det tar ca 5 minuter.
9. Vispa grädden och vik ner mascarpone, apelsinkoncentrat och vaniljpulver. Placera i kylskåp.
10. Ta ut gelén 40 minuter innan servering. Skeda över apelsinkräm och garnera med några mintblad. Stick ner kakor eller kex i glasen och servera.