Leverpastej på getlever
Publicerat:
2018-11-14Tillagningstid:
"Gettefin" pastej, getpaté, med smak av timjan och portvin. Receptet ger 1 terrin.
Ingredienser
- 400ggetlever eller kycklinglever
- 100mlportvin
- 100mlmadeira
- 50mlcognac
- 150gschalottenlök
- 1½klyfta(or)vitlök
- 1kvist(ar)timjan
- ½mskhavssalt
- 4ägg
- 400gsmör, osaltat
Tillbehör
- bröd
- saltgurka
- honung
Så lagar du
1. Finhacka löken. Lägg i en kastrull och tillsätt portvin, madeira och hackad vitlök.
2. Sjud tills löken är mjuk och vätska nästan bortkokt. Tillsätt hackad timjan.
3. Mixa ägg, lök, getlever, salt och peppar. Tillsätt smält smör till slät kräm.
4. Slå upp i en form lätt smord. Baka i ugn på 115 grader till en innertemp på 74 grader. Du kan också baka i vattenbad i 95 grader. Tag ut och låt svalna i kylen.
5. Serveras kyld med nyrostat bröd, honung och saltgurka.