Glass på färskost i skål av mandelflarn

Glass på färskost i skål av mandelflarn.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Reterska glass är en vacker, kall dessert i en skål gjord av ett knäckigt mandelflarn. Den här glassen på färskost passar till en varm sommardag eller till en inbjudning när du vill imponera på dina gäster på ett enkelt sätt.

Ingredienser

4portioner

Glass

  • 3dl
    gräddfil (som får rinna av i ett kaffefilter i kylen i 12 timmar)
  • 200g
    färskost
  • 2dl
    socker
  • 2dl
    mjölk
  • 1dl
    vispgrädde
  • ½dl
    russin
  • ½tsk
    vaniljsocker

Skål av mandelflarn

  • 80g
    mandel
  • 100g
    strösocker
  • 100g
    margarin
  • 2msk
    vetemjöl
  • 2msk
    mjölk
  • 1msk
    honung eller sirap
  • 1nypa(or)
    vaniljsocker

Till servering

  • färska bär

Så lagar du

Glass

1. Vispa samman alla ingredienser med en elvisp. Ställ in i frysen.

2. Rör om glassen var 40:e minut i 3 timmar.

Skål av mandelflarn

1. Hacka mandlarna.

2. Blanda socker, margarin, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull.

3. Värm försiktigt. Smeten ska inte koka.

4. Blanda ner mandeln

5. Lägg stora klickar glest på bakplåtspappret efter den storleken ni väljer att ha skålen

6. Grädda i 175 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna något. Flarnen får inte stelna.

8. Ta loss flarnen från plåten och lägg dem över ett uppochnervänt glas eller en skål och forma flarnen som du önskar.

9. Fyll glass i flarnen och toppa med bär. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!