Glass på färskost i skål av mandelflarn
Publicerat:
2021-05-18Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Reterska glass är en vacker, kall dessert i en skål gjord av ett knäckigt mandelflarn. Den här glassen på färskost passar till en varm sommardag eller till en inbjudning när du vill imponera på dina gäster på ett enkelt sätt.
Ingredienser
4portioner
Glass
- 3dlgräddfil (som får rinna av i ett kaffefilter i kylen i 12 timmar)
- 200gfärskost
- 2dlsocker
- 2dlmjölk
- 1dlvispgrädde
- ½dlrussin
- ½tskvaniljsocker
Skål av mandelflarn
- 80gmandel
- 100gströsocker
- 100gmargarin
- 2mskvetemjöl
- 2mskmjölk
- 1mskhonung eller sirap
- 1nypa(or)vaniljsocker
Till servering
- färska bär
Så lagar du
Glass
1. Vispa samman alla ingredienser med en elvisp. Ställ in i frysen.
2. Rör om glassen var 40:e minut i 3 timmar.
Skål av mandelflarn
1. Hacka mandlarna.
2. Blanda socker, margarin, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull.
3. Värm försiktigt. Smeten ska inte koka.
4. Blanda ner mandeln
5. Lägg stora klickar glest på bakplåtspappret efter den storleken ni väljer att ha skålen
6. Grädda i 175 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna något. Flarnen får inte stelna.
8. Ta loss flarnen från plåten och lägg dem över ett uppochnervänt glas eller en skål och forma flarnen som du önskar.
9. Fyll glass i flarnen och toppa med bär. Servera direkt.