Glasscheesecake

Glasscheescake

Publicerat:

Tillagningstid:

En dessert som verkligen imponerar på gästerna, men ändå är mycket enkelt. Välj din favoritsmak på glassen och njut!

Ingredienser

12 - 15portioner

Botten

  • 250 g
    kakor med chokladsmak
  • 100g
    smör, smält

Fyllning

  • 2dl
    färdig chokladkräm
  • liter
    vaniljglass
  • liter
    chokladglass
  • 2dl
    sötsalta mandlar, hackade (valfritt)

Garnering

  • Godis, chokladsås, bär eller frukt

Så lagar du

1. Mixa kakor och smör i matberedare, tryck ut i en pajform 24–26 cm. Har du en form med löstagbar botten så kläm fast ett bakpapper i botten. Ställ i frysen.

2. Ta fram ena glassen så den mjuknar något. Fyll pajskalet med ett lager glass. Ställ i frysen.

3. Bred över ett lager chokladkräm, strö på mandel. Upprepa med nästa glassmak, frys och när den är helt fryst så packa in den i plastfolie.

4. Garnera tårtan med påskgodis, bär eller frukt som du tycker om.

Dela det här receptet med dina vänner!