Glasscheesecake
Publicerat:
2017-04-12Tillagningstid:
En dessert som verkligen imponerar på gästerna, men ändå är mycket enkelt. Välj din favoritsmak på glassen och njut!
Ingredienser
12 - 15portioner
Botten
- 250 gkakor med chokladsmak
- 100gsmör, smält
Fyllning
- 2dlfärdig chokladkräm
- 1½litervaniljglass
- 1½literchokladglass
- 2dlsötsalta mandlar, hackade (valfritt)
Garnering
- Godis, chokladsås, bär eller frukt
Så lagar du
1. Mixa kakor och smör i matberedare, tryck ut i en pajform 24–26 cm. Har du en form med löstagbar botten så kläm fast ett bakpapper i botten. Ställ i frysen.
2. Ta fram ena glassen så den mjuknar något. Fyll pajskalet med ett lager glass. Ställ i frysen.
3. Bred över ett lager chokladkräm, strö på mandel. Upprepa med nästa glassmak, frys och när den är helt fryst så packa in den i plastfolie.
4. Garnera tårtan med påskgodis, bär eller frukt som du tycker om.