Glasstårta med mocca och marängdroppar
Publicerat:
2016-03-09Tillagningstid:
En mycket lättgjord och perfekt bjuddessert som kan stå färdig i frysen flera dagar före kalaset. Kom bara ihåg att den behöver frysas några timmar innan servering.
Ingredienser
6portioner
- 1mskfrystorkat kaffe (snabbkaffe-pulver)
- 3dlvispgrädde
- 2stäggulor
- 1dlflorsocker
- 100gmarängdroppar
- 30gmörk choklad till garnering
Så lagar du
1. Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.
2. Vispa äggulor och florsocker med elvisp.
3. Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.
4. Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.
5. Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.
6. Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.