Glasstårta med mocca och marängdroppar

tårta på fat

Publicerat:

Tillagningstid:

En mycket lättgjord och perfekt bjuddessert som kan stå färdig i frysen flera dagar före kalaset. Kom bara ihåg att den behöver frysas några timmar innan servering.

Ingredienser

6portioner

  • 1msk
    frystorkat kaffe (snabbkaffe-pulver)
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2st
    äggulor
  • 1dl
    florsocker
  • 100g
    marängdroppar
  • 30g
    mörk choklad till garnering

Så lagar du

1. Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.

2. Vispa äggulor och florsocker med elvisp.

3. Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.

4. Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.

5. Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.

6. Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!