Glassufflé på åkerbär med äppelsorbé
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2dlåkerbärspuré
- 2-3stäggulor
- 150gsocker
- 1dlvatten
- 3dlgrädde
- 500gäppelpuré
- 100gsocker
- 1stgelatinblad
- citronsaft
- 3mskcalvados
Så lagar du
Sufflé:
1. Koka upp vatten och socker, låt kallna.
2. Vispa samman purén och gulorna med den kalla sockerlagen.
3. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden tills det blir en tjock kräm, cirka 85 grader.
4. Passera smeten genom en tät sil.
5. Rör om tills det har svalnat.
6. Vispa grädden och blanda ner.
7. Häll smeten i portionsformar.
Sorbé:
1. Koka puré, socker och pressa över citronsaften.
2. Blötlägg gelatinet och blanda ner det i den ljumna smeten..
3. Tillsätt spriten, kan uteslutas.
4. Kör den i en glassmaskin, ställ in i frysen.