Gratinerad brysselkål
Publicerat:
2016-11-30Tillagningstid:
Kokt eller ångad brysselkål är för många ett måste på julbordet. Den blir ännu godare om den får sällskap av en smakrik och gräddig gorgonzolasås. Gott både som bufférätt och som plock på ett glöggkalas!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gbrysselkål
- 150ggorgonzola
- 1dlgrädde
- 1-2mskpanko
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa brysselkålen. Ånga den i 5-10 minuter. Lägg i en ugnsfast form och salta något.
3. Lägg gorgonzola och grädde i en liten kastrull och låt koka upp tills osten smält helt.
4. Slå ostsåsen över brysselkålen och strö över panko.
5. Sätt in i ugnen i 5–10 minuter tills gratängen fått fin färg.
6. Ställ gärna fram tandpetare att spetsa brysselkålen med!