Grekisk allt-i-ett-kyckling
Publicerat:
2018-01-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatis, med skal
- 700gstyckad benfri kyckling, t ex kycklingbröst, gärna med skinn (färsk eller tinad)
- 700gvalfria grönsaker, t ex sparris, gröna bönor, broccoli (färsk eller fryst)
- 1paketsmå kvisttomater
- 1dlkalamataoliver
- 1röd lök, skivad
- 1påse(ar)bladspenat eller rucola
- 150gfetaost
- örtsalt
- svartpeppar
- vitlök
- smör/olja till stekning
- balsamico
Till servering
- tsatsiki
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i tunna skivor. Jag brukar välja ekologisk potatis och inte skala den innan, men det väljer du.
2. Lägg bakpapper i en stor långpanna, lägg i potatisen. Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om.
3. Lägg kycklingbitarna i långpannan, krydda.
4. Grädda mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt.
5. Efter ca 20 minuter, lägg i grönsakerna som behöver tillagas, oliver och tomater.
6. Ta ut formen, vänd ner resterande grönsaker (lök och spenat) och smula över ost.
7. Servera rätten som den är, med en god sås/dressing eller vitlökssmör och varmt bröd.
Tips
Blanda ner en burk stora vita bönor efter gräddningen, så räcker rätten till ännu fler.