Grekisk grönsakspaj med timjan

Grekisk grönsakspaj med timjan

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik vegetarisk medelhavspaj är perfekt bjudmat. Enkelt och gott!

Ingredienser

4 - 6portioner

Pajdeg

  • 125g
    smör, i bitar
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    grahamsmjöl
  • 3msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 1st
    liten squash, skuren i ca 2 cm stora bitar
  • 2st
    röda lökar, i klyftor
  • 1paket
    små tomater
  • 150g
    fetaost i bitar
  • 2dl
    svarta oliver, urkärnade
  • 3st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 1dl
    grädde (valfri fetthalt)
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Till servering

  • färsk timjan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Mixa ihop samtliga ingredienser till pajdeg i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Nagga och ställ i kylen ca en timme. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

3. Förbered fyllningen: Stek squash hastigt i olja tills den fått lite färg. Lägg i lök mot slutet, salta, peppra och lägg på en tallrik.

4. Gör äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde med 1/2 tsk salt. Lägg lök och squash i pajskalet, häll på äggstanning. Lägg på tomater, ost och oliver.

5. Grädda i 200º, nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

6. Toppa pajen med färsk timjan innan servering. Servera med en god sallad och örtröra.

Dela det här receptet med dina vänner!