Grillad avokado med tapiokapärlor, havre fraiche och dill
Publicerat:
2019-12-19En snygg servering till jul som också skulle kunna kvala in till nyåret om man behöver en enkel veganförrätt.
Ingredienser
4portioner
- 2stavokadon
- 3msktapiokapärlor, fås t.ex. från asiatiska affärer
- 1dljapansk soya
- 4mskhavrebaserad crème fraiche
- salt och peppar
- 2stdillkvistar
- 1stgurka
- 1stpepparrot, ca 2-3cm
Så lagar du
1. Koka tapiokan enligt anvisning och skölj den sedan ordentligt.
2. Häll sojan på tapiokapärlorna och låt det dra några timmar, gärna över natten.
3. Smaka upp havre fraichen med lite pepparrot, salt och peppar.
4. Hyvla gurka tunt. Dela och kärna ur avokadon. Spara skalet.
5. Grilla gurkskivorna och avokadon i torr panna på hög värme så de får lite yta.
6. Servera sedan som en sallad i avokadoskalet. Lägg lite havre fraiche i botten av skalet. Fyll på med bitar av grillad avokado och grillad gurka. Toppa med tapiokapärlor och plockad dill. Riv till sist på lite pepparrot.