Grillad avokado med tapiokapärlor, havre fraiche och dill

Grillad avokado med tapiokapärlor, havre fraiche och dill.

Publicerat:

En snygg servering till jul som också skulle kunna kvala in till nyåret om man behöver en enkel veganförrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    avokadon
  • 3msk
    tapiokapärlor, fås t.ex. från asiatiska affärer
  • 1dl
    japansk soya
  • 4msk
    havrebaserad crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2st
    dillkvistar
  • 1st
    gurka
  • 1st
    pepparrot, ca 2-3cm

Så lagar du

1. Koka tapiokan enligt anvisning och skölj den sedan ordentligt.

2. Häll sojan på tapiokapärlorna och låt det dra några timmar, gärna över natten.

3. Smaka upp havre fraichen med lite pepparrot, salt och peppar.

4. Hyvla gurka tunt. Dela och kärna ur avokadon. Spara skalet.

5. Grilla gurkskivorna och avokadon i torr panna på hög värme så de får lite yta.

6. Servera sedan som en sallad i avokadoskalet. Lägg lite havre fraiche i botten av skalet. Fyll på med bitar av grillad avokado och grillad gurka. Toppa med tapiokapärlor och plockad dill. Riv till sist på lite pepparrot.

Dela det här receptet med dina vänner!