Grillad bäversvans
Publicerat:
2019-07-02Tillagningstid:
Bäversvans är en delikatess som i princip bara består av fett. Syran och sötman i teriyakisåsen är bra för att möta det feta smakerna – och glöm inte kvarnsaltet innan du serverar. Vill du lyxa till det lite extra kan du hyvla över lite färsk tryffel – mums!
Ingredienser
- 1bäversvans, ca 500 g
- ½dlteriyakisås
- 1tskrocksalt
- 5kvist(ar)timjan, hackad
- baguette
Så lagar du
SE MER: 5 styckdetaljer att ha koll på
1. Skär bort den ludna delen på svansskaftet.
2. Lägg bäversvansen direkt på glödande kol. Vänd några gånger så att hela svansen blir förkolnad, det tar cirka 50 minuter.
3. Ta upp bäversvansen på en skärbräda och skrapa bort det svarta skinnet. Stick sedan en kniv igenom de två lagrerna för att kunna öppna upp svansen och skrapa ut köttet. Salta med saltkvarnen.
4. Lägg köttet på skivor av baguette, ringla över teriyakisås och strö över lite färsk timjan och salt.