Grillad brie med druvor och smörrostade frön
Publicerat:
2018-09-20Tillagningstid:
Här har vi en redig crowdpleaser: allt gott serverat på ett enkelt och inbjudande sätt! Grilla en hel klase vindruvor och en bit brie på folie, servera med nötter rostade med salvia, rosmarin i panna på grillen, som förrätt eller drinktilltugg.
Ingredienser
10portioner
- 1klase vindruvor, röda, kärnfria
- 1brie, mogen
- 1dlsmör
- 1dlhasselnötter
- 1dlpumpafrön
- 1dlsolrosfrön
- 1mskrosmarin, hackad
- 1msksalvia, hackad
- 2dlhonung
- 2tsksalt
Så lagar du
1. Lägg din brieost på ett ark aluminiumfolie och lägg den på grillen på medelintensiv temperatur.
2. Ta en panna, gärna gjutjärn eller annat eldfast material. Lägg ner smöret, nötter, frön, örter och salt och rosta på glödbädden tills allt blir gyllene och krispigt.
3. Intill osten lägger du en hel klase druvor, rätt upp och ner precis som de är. Grilla i cirka 5 minuter på en sida och vänd sedan och grilla sedan lika länge på andra sidan.
4. Lägg osten på ett fat, toppa med de rostade nötterna och ringla över honung. Strö över druvorna eller lägg dem intill om du tycker de är för varma.
Serveringstips
Grilla gärna lite bröd med olivolja och servera det till. Annars går det bra att äta med sked!