Grillad majs med hemgjord sriracha och ost
Publicerat:
2020-05-19Tillagningstid:
Tareg Taylor bjuder på smarta majsknep i säsongens sista Trädgårdstider.
Ingredienser
8portioner
- 8stmajskolvar, färska
- 1röd chili
- 2tomater
- 1gul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 2mskvitvinsvinäger
- 2mskolivolja
- 1msktomatpuré
- ½dlvatten
- salt
- 200gstark ost
Så lagar du
1. Koka majsen i lättsaltat vatten med blasten på i ca 15 minuter.
2. Ta upp majsen och låt den svalna. Dra bak blasten utan att ta av den. Den blir ett utmärkt ”handtag” att använda när du grillar majsen och att hålla i när det är dags att äta majskolven.
3. Skala lök och vitlök och skär ner i grova bitar tillsammans med tomat och chili. Lägg allt i en skål och mixa tillsammans med vinäger, olivolja, tomatpuré och vatten till en jämn sås. Smaksätt med salt.
4. Grilla majsen så att den får fin färg runt om. Häll över rikligt med så och toppa med ost.
5. Sänk locket över grillen eller lägg över lite aluminiumfolie för att stänga in värmen så att osten smälter ordentligt. Servera så snart osten är smält.