Grillad sparris med pocherat ägg och nässelsås

Grillad sparris med pocherat ägg och nässelsås.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nässlor
  • 500g
    grön sparris
  • 4st
    ägg
  • 4skiva(or)
    kavring
  • kycklingbuljong
  • 1dl
    grädde
  • ättika
  • örter
  • matolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Börja med att blanchera nässlorna och kyl dem. Spara åtta stycken sparris som ska grillas. Skär ner resten av sparrisen och bryn i lite matolja utan att det tar färg.

2. Slå på kycklingbuljong så det täcker sparrisen och koka till dem är mjuka. Passera sparrisen genom en tät sil. Slå tillbaka sparrissåsen i grytan och koka ihop med grädden, låt svalna. Mixa sparissåsen med nässlorna till en slät sås, smaka av med salt och peppar.

3. Riv kavringen och rosta i ugnen på 150 C tills den är torr.

4. Grilla åtta stycken sparrisar, glöm inte salta.

5. Pochera fyra stycken ägg.

6. Montera tallriken med den grillade sparrisen, det pocherade ägget ovanpå. Lägg upp såsen bredvid sparrisen. Strö lite torkad kavring över ägget och sparrisen. Dekorera med örter och ätbara blommor.

Dela det här receptet med dina vänner!