Grillad sparris med pocherat ägg och nässelsås
Publicerat:
2013-11-05Ingredienser
4portioner
- 500gnässlor
- 500ggrön sparris
- 4stägg
- 4skiva(or)kavring
- kycklingbuljong
- 1dlgrädde
- ättika
- örter
- matolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Börja med att blanchera nässlorna och kyl dem. Spara åtta stycken sparris som ska grillas. Skär ner resten av sparrisen och bryn i lite matolja utan att det tar färg.
2. Slå på kycklingbuljong så det täcker sparrisen och koka till dem är mjuka. Passera sparrisen genom en tät sil. Slå tillbaka sparrissåsen i grytan och koka ihop med grädden, låt svalna. Mixa sparissåsen med nässlorna till en slät sås, smaka av med salt och peppar.
3. Riv kavringen och rosta i ugnen på 150 C tills den är torr.
4. Grilla åtta stycken sparrisar, glöm inte salta.
5. Pochera fyra stycken ägg.
6. Montera tallriken med den grillade sparrisen, det pocherade ägget ovanpå. Lägg upp såsen bredvid sparrisen. Strö lite torkad kavring över ägget och sparrisen. Dekorera med örter och ätbara blommor.