Grillad Teriyakiaubergine med fetaost, lime och granatäpple
Ingredienser
4portioner
- 2-3aubergine
marinad/glaze
- 1dlteriyakisås
- 1-2tskharissa eller sambal oelek
- 1lime, det gröna av skalet rivet och saften alt 1 stjälk citrongräs, hackad och mortlad
Till servering
- 200gfetaost
- 1dlgranatäpplekärnor
- ½dlgranatäpplesirap
- 1dlrökt eller rostad mandel, hackad
- 1mskfärsk mynta, strimlad
- 1lime, i klyftor
Så lagar du
1. Halvera eller skär aubergine i 3-4 cm tjocka skivor på längden eller tvären. Skär ett rutmönster i snittytorna.
2. Blanda samtliga ingredienser till marinad, lägg ner aubergineskivorna och låt marinera ca 30 minuter.
3. Förbered grillen 50/50-metoden - hög värme på ena sidan och låg värme på den andra.
4. Grilla skivorna tills de fått vacker yta på den varma sidan, lägg dem på den svalare sidan av gallret och låt dem bli mjuka igenom. Lägg upp på fat, smula över fetaost och toppa med resterande ingredienser.