Grillade heta vitlöksräkor
Publicerat:
2022-06-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 200gstora råa räkor, skalade och rensade
- 200gpilgrimsmusslor, rensade
- 2avokado
- 2huvud hjärtsallad
Marinad
- 2mskolivolja
- 2vitlöksklyftor, krossade
- 1mskhonung
- 1msksriracha eller annan het chilisås
- 2stjälkar citrongräs, hackat och mortlat eller 1 citron, rivet skal
Så lagar du
1. Lägg träspett i blöt om du använder sådana.
2. Blanda ingredienserna till marinad i en skål, lägg i räkor och musslor, låt marinera minst 30 minuter.
3. Förbered grillen för direktgrillning.
4. Trä räkor och musslor på spett och grilla hastigt, de ska ha en liten kärna längst in för att bli som godast.
5. Dela avokado och sallad på längden, pensla på lite olja och grilla den hastigt på snittsidan, salta och pressa på citron.
6. Servera med nektarin- och jordgubbssalsa och grillad avokado.