Leilas tonfisktacos med limeaioli

Tre tacos med topping majonnäs  och koriander och 2 lime frukter i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Testa Leila Lindholms tonfisktacos, en variant på fisktacos som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

4portioner

Grillad tonfisk

  • 600g
    färsk tonfisk av sushikvalitet
  • olivolja
  • 1-2msk
    tacokrydda, sockerfri

Pico di Gallo – Salsa

  • 2ask(ar)
    körsbärstomater på kvist
  • ½
    limefrukt, saften
  • 2msk
    olivolja
  • ½
    grön jalapeno, färsk
  • ½klyfta(or)
    vitlök
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1
    rödlök, liten
  • svartpeppar från kvarn
  • flingsalt

Guacamole

  • 4
    avokado, mogna
  • 1
    tomat, liten
  • ½klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    limefrukt, saften
  • ½
    grön jalapeno, färsk
  • ½
    rödlök
  • 1knippa(or)
    koriander
  • några droppar tabasco
  • salt och peppar

Limeaioli

  • 1dl
    majonnäs
  • ½dl
    tjock grekisk yoghurt, 10%
  • ¼ -½klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    limefrukt, rivet skal
  • svartpeppar från kvarn

Till Servering

  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1ask(ar)
    babyspenat
  • 1
    rödlök, liten
  • 8-12
    vetetortillas, små

Så lagar du

Pico di Gallo – Salsa

1. Tärna tomaterna i små bitar.

2. Blanda i en skål och smaksätt med lite limesaft, honung, olivolja, hackad jalapeno, salt och svartpeppar.

3. Tillsätt en kruka hackad koriander och ½ finhackad rödlök.

Guacamole

1. Kärna ur och mosa avokadon.

2. Kärna ur tomaten och finhacka tomatköttet, rödlök, koriander och jalapeno.

3. Blanda samtliga ingredienser.

4. Salta och peppra.

Limeaioli

1. Blanda samman alla ingredienser till en limeaioli.

Tacos

1. Skär tonfisken i längder. Gnid in den i lite olivolja och sedan i tacokrydda.

5. Finhacka rödlöken.

6. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna så att den är rykande het.

7. Lägg tonfisken i den heta pannan. Häll inte någon olja i pannan, det räcker med den som redan är på fisken. Halstra i cirka 15 sekunder per sida. Fisken ska ändra färg och få lite yta men vara helt rå inuti.

10. Skiva tonfisken i skivor.

11. Grilla bröden i grillpanna och lägg dem i en handduk så de serveras värma.

12. Servera dina tonfisktacos med lite babyspenat i botten, sedan Picco di Gallo, grillad tonfisk, hackad rödlök, koriander och limeaioli.

Dela det här receptet med dina vänner!