Leilas tonfisktacos med limeaioli
Publicerat:
2019-09-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Grillad tonfisk
- 600gfärsk tonfisk av sushikvalitet
- olivolja
- 1-2msktacokrydda, sockerfri
Pico di Gallo – Salsa
- 2ask(ar)körsbärstomater på kvist
- ½limefrukt, saften
- 2mskolivolja
- ½grön jalapeno, färsk
- ½klyfta(or)vitlök
- 1kruk(or)koriander
- 1rödlök, liten
- svartpeppar från kvarn
- flingsalt
Guacamole
- 4avokado, mogna
- 1tomat, liten
- ½klyfta(or)vitlök
- ½limefrukt, saften
- ½grön jalapeno, färsk
- ½rödlök
- 1knippa(or)koriander
- några droppar tabasco
- salt och peppar
Limeaioli
- 1dlmajonnäs
- ½dltjock grekisk yoghurt, 10%
- ¼ -½klyfta(or)vitlök
- 1limefrukt, rivet skal
- svartpeppar från kvarn
Till Servering
- 1kruk(or)koriander
- 1ask(ar)babyspenat
- 1rödlök, liten
- 8-12vetetortillas, små
Så lagar du
Pico di Gallo – Salsa
1. Tärna tomaterna i små bitar.
2. Blanda i en skål och smaksätt med lite limesaft, honung, olivolja, hackad jalapeno, salt och svartpeppar.
3. Tillsätt en kruka hackad koriander och ½ finhackad rödlök.
Guacamole
1. Kärna ur och mosa avokadon.
2. Kärna ur tomaten och finhacka tomatköttet, rödlök, koriander och jalapeno.
3. Blanda samtliga ingredienser.
4. Salta och peppra.
Limeaioli
1. Blanda samman alla ingredienser till en limeaioli.
Tacos
1. Skär tonfisken i längder. Gnid in den i lite olivolja och sedan i tacokrydda.
5. Finhacka rödlöken.
6. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna så att den är rykande het.
7. Lägg tonfisken i den heta pannan. Häll inte någon olja i pannan, det räcker med den som redan är på fisken. Halstra i cirka 15 sekunder per sida. Fisken ska ändra färg och få lite yta men vara helt rå inuti.
10. Skiva tonfisken i skivor.
11. Grilla bröden i grillpanna och lägg dem i en handduk så de serveras värma.
12. Servera dina tonfisktacos med lite babyspenat i botten, sedan Picco di Gallo, grillad tonfisk, hackad rödlök, koriander och limeaioli.