Grillat lamm med fänkål och spiskummin

Grillat lamm med fänkål och spiskummin

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

  • ca 1,2kg
    lammentrecôte eller annan mör styckningsdetalj (t ex filé, kotlett eller stek)
  • 2tsk
    fänkålsfrö
  • 1tsk
    spiskummin
  • 3tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar

Så lagar du

  1. Mortla eller mixa samman alla torra kryddor till ett fint pulver.
  2. Gnid in lammet med kryddblandningen (spara lite av blandningen) och låt det ligga i rumstemperatur i minst en timme.
  3. Grilla eller stek lammet till en innertemperatur på ca 56 grader. Låt köttet vila utan att övertäcka det i minst 15 minuter. Innan servering – stek eller grilla köttet hastigt, ca 30 sekunder, på mycket hög värme. Skiva upp köttet och krydda med den sparade kryddblandningen.

Dela det här receptet med dina vänner!