Grön sparrissallad
Publicerat:
2016-04-29Tillagningstid:
Nästan rå sparris som har en frisk fin smak och trevligt tuggmotstånd. Sparrisen skärs så tunt som möjligt och blancheras – alltså doppas som hastigast i kokande vatten.
Ingredienser
4portioner
- 500ggrön sparris
- 3mskrostade pinjenötter
- 1stliten ask körsbärstomater
- någramskgod olivolja
- ½stcitron, saft och skal
- flingsalt och svartpeppar
Så lagar du
1. Koka upp cirka 2 liter vatten i en vid kastrull. Tillsätt en matsked salt.
2. Ansa sparrisen genom att bryta av den träiga roten. Skär sparrisen i tunna skivor, använd gärna en mandolin om du har.
3. Ställ en skål med iskallt vatten bredvid spisen. Blanchera sparrisen i cirka 30 sekunder och lägg över i iskallt vatten.
4. Skär tomaterna i halvor. Lägg upp sparrisen och tomater på ett fat. Häll över olivolja och citronsaft. Salta och peppra och blanda om ordentligt. Strö över citronskal och pinjenötter.