Grönsaker i örtig marinad
Publicerat:
2017-06-14Tillagningstid:
Ingen grillbuffé utan grillade grönsaker! Ett tips är att lägga grönsakerna i en örtig marinad efter grillningen. Det ger massor av smak.
Ingredienser
4portioner
- grillvänliga grönsaker, t ex paprika, aubergine, zucchini och svamp
Marinad
- 2dlolivolja
- 1vitlöksklyfta, finhackad
- ½dlörter, t ex persilja, timjan, rosmarin och/eller basilika, finhackade
- skal och saft från 1 citron
- 1färsk chili, finhackad
- 1tskflingsalt
Så lagar du
1. Blanda ingredienserna till marinaden i en djup skål.
2. Trä grönsakerna på spett. Trä gärna samma grönsaker på ett och samma spett, då det blir lättare att få en bra grillning.
3. Lägg ner de grillade grönsakerna i marinaden vartefter de är färdiggrillade. Vänd runt så att alla grönsaker får smak.
4. Strö över lite extra flingsalt och servera.