Hamli – Etiopisk och eritreansk spenatgryta

Hamli – Etiopisk och eritreansk spenatgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Zeinas veganska spenatgryta innhåller bara 4 ingredienser och är ett utmärkt komplement till andra afrikanska grytor och injera.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 700g
    fryst hackad spenat
  • 1-2
    grön chili, hackad
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, finhacka chili.

2. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt vitlök, chili och stek lite till.

3. Vänd i spenat (behövs ej tina upp) och stek tills spenaten slutar vätska sig, ca 15 min.

4. Smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera.

Dela det här receptet med dina vänner!