5:2 Primörsallad med bakad morot
Publicerat:
2018-09-20Tillagningstid:
En härlig sallad som är rik på både färg och smak. Morötterna får en otroligt fyllig och god smak när den ugnsrostas. 295 kcal.
Ingredienser
1portioner
- 173gmorot (62 kcal)
- 30ggrönkål (12 kcal)
- 32gspenat (8 kcal)
- 55 gsparris (15 kcal)
- 60gkikärter (80 kcal)
- 3gsolroskärnor (18 kcal)
- 75grädisor (11 kcal)
- 8grapsolja (71 kcal)
Dressing, totalt 9 kcal
- 1mskcitronjuice
- 1klyfta(or)vitlök
- ½tsksalt
- 2tskpersilja
Så lagar du
1. Börja med att väga, skölja och skära av ändarna på morötterna (jag brukar inte skala dem). Lägg på en plåt och pensla med en gnutta olja, ½ tsk, och strö över salt. Ugnsbaka i cirka 30 min på 225 grader.
2. Koka upp en kastrull med vatten. Väg upp sparrisen och blanchera den sedan genom att låta den koka lätt i 2-3 minuter.
3. Stek grönkålen i små rivna bitar på medelvärme i en panna med ½ tsk rapsolja. Salta och häll gärna över en skvätt citronjuice.
4. Skiva rädisorna, mät upp kikärtorna och solrosfröna samt gör dressingen i en liten skål.
5. När morötterna är klara delas de i fyra bitar på längden.
6. Lägg spenaten i en skål och fyll sen på med alla härliga ingredienser och sist dressingen. Smaklig fastemåltid!