Hasselbackspumpa
Publicerat:
2020-04-01Tillagningstid:
Pumpan är en av de grönsaker som jag tycker klarar övervintringen allra bäst och här dammar vi av en klassiker i lite ny tappning.
Ingredienser
4portioner
- 1stbutternutpumpa
- 50gsmör
- 2mskråsocker
- 1dlpumpakärnor
- 1kruk(or)rosmarin
- 3klyfta(or)vitlök
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala pumpan, dela den på längden och kärna ur.
2. Placera den på en skärbräda med två ätpinnar längs med. Nu är det dags att skära pumpan och med ätpinnarna där så kommer den hålla ihop.
3. Skiva den tunt i ca 3-5 mm skivor.
4. Koka försiktigt ihop smöret med socker och pensla det över pumpan, salta och peppra innan den åker in i ugnen på 200° i 25-30 minuter beroende på storlek men tills den är mjuk.
5. Under stekningen penslas pumpan ytterligare minst 1 gång med smörblandningen.
6. När pumpan är gyllene och mjuk pensla en sista gång och strö över de krossade pumpakärnorna, tunnskivad vitlök och rosmarin och ge snabbt lite färg. Ca 5-10 minuter.