Hasselbackspumpa

Hasselbackspumpa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pumpan är en av de grönsaker som jag tycker klarar övervintringen allra bäst och här dammar vi av en klassiker i lite ny tappning.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    butternutpumpa
  • 50g
    smör
  • 2msk
    råsocker
  • 1dl
    pumpakärnor
  • 1kruk(or)
    rosmarin
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala pumpan, dela den på längden och kärna ur.

2. Placera den på en skärbräda med två ätpinnar längs med. Nu är det dags att skära pumpan och med ätpinnarna där så kommer den hålla ihop.

3. Skiva den tunt i ca 3-5 mm skivor.

4. Koka försiktigt ihop smöret med socker och pensla det över pumpan, salta och peppra innan den åker in i ugnen på 200° i 25-30 minuter beroende på storlek men tills den är mjuk.

5. Under stekningen penslas pumpan ytterligare minst 1 gång med smörblandningen.

6. När pumpan är gyllene och mjuk pensla en sista gång och strö över de krossade pumpakärnorna, tunnskivad vitlök och rosmarin och ge snabbt lite färg. Ca 5-10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!