Helbakad griljerad rotselleri
Publicerat:
2019-12-19Ersätter t.ex. julskinkan och fungerar både som ett gott pålägg eller även som en trevlig varm grönsaksrätt. Griljeringen gör du precis som med vanlig skinka.
Ingredienser
4portioner
- 1rotselleri, stor
- ½dlgrovsalt
- 5kryddpepparkorn
- 5nejlikor
- 20stvitpepparkorn
- 2stlagerblad
- 50gmargarin, växtbaserat
Griljering
- 3mskdijonsenap
- 3msksenap, grovkornig
- 2mskkikärtsspad
- 2msksocker
- 1-2dlströbröd
Så lagar du
1. Börja med att skrubba sellerin och picka den försiktigt.
2. Torka den och smörj den med ett lager margarin.
3. Blanda alla kryddorna med grovsaltet och mortla till en kryddblandning.
4. Fördela kryddblandningen runt om sellerin och baka i ugnen på 180 grader i 1,5-2 timmar tills den är mjuk rätt igenom och har fått fin färg.
5. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbröd och fördela runt om sellerin.
6. Strö över ett tjockt lager med ströbröd och grädda på 200 grader i 15 minuter, tills ströbrödet fått fin färg.