Hemmagjorda fiskpinnar med remouladsås

Sandra Mastios hemmagjorda fiskpinnar

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör egna fiskpinnar hur lätt som helst, det blir både godare och du har full kontroll på dina råvaror. Rågmjölet ger en fylligare smak än bara det klassiska vetet!

Ingredienser

4portioner

Fiskpinnar

  • 2
    block frysta msc-filéer med vit fisk efter smark, t ex sej, gös eller torsk
  • 2dl
    ströbröd
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    rågmjöl
  • 1st
    citron, zesten
  • salt och svartpeppar
  • 50g
    smör och olivolja, att steka i

Remouladsås

  • 1dl
    avrunna pickles eller ättiksgurka
  • 2msk
    kapris
  • 1 liten
    fänkål
  • ½dl
    majonnäs
  • ½dl
    crème fraiche
  • 3msk
    hackade örter, t ex persilja, dragon och dill
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Fiskpinnar

1. Lägg fisken att tina, men bara så pass att du kan skära den i 1 cm tjocka skivor.

2. Förbered tre skålar: en med ströbröd, en med vispat ägg och en med rågmjöl blandat med citronzest, salt och peppar.

3. Ta de ännu frysta skivorna av fisk och vänd dem en och en i alla tre skålar. Först i rågmjölet, sedan vänder du den i ägget och lyfter upp med gafflar. Vänd den till sist i ströbrödet.

4. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl panna och lägg ner fiskpinnarna. Fyll inte pannan mer än till 2/3. Stek på medelhög temperatur tills de är gyllene. Låt dem rinna av på en bit papper och servera genast, gärna med klassikern mos och remoulad.

Remouladsås

1. Mixa pickles, kapris och fänkål snabbt och grovt. Rör ner övriga råvaror.

2. Vill du ha gul remoulad, kanske lite mer välbekant? Rör ner 2 krm gurkmeja eller gul curry så får du curryremoulad!

Tips

Servera gärna fiskpinnarna som tacos! Byt bara din vanliga tacofyllning mot fiskpinnarna och vips har du fishtacos!

Dela det här receptet med dina vänner!