Hemmagjorda fiskpinnar med remouladsås
Publicerat:
2019-08-27Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Fiskpinnar
- 2block frysta msc-filéer med vit fisk efter smark, t ex sej, gös eller torsk
- 2dlströbröd
- 2stägg
- 2dlrågmjöl
- 1stcitron, zesten
- salt och svartpeppar
- 50gsmör och olivolja, att steka i
Remouladsås
- 1dlavrunna pickles eller ättiksgurka
- 2mskkapris
- 1 litenfänkål
- ½dlmajonnäs
- ½dlcrème fraiche
- 3mskhackade örter, t ex persilja, dragon och dill
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Fiskpinnar
1. Lägg fisken att tina, men bara så pass att du kan skära den i 1 cm tjocka skivor.
2. Förbered tre skålar: en med ströbröd, en med vispat ägg och en med rågmjöl blandat med citronzest, salt och peppar.
3. Ta de ännu frysta skivorna av fisk och vänd dem en och en i alla tre skålar. Först i rågmjölet, sedan vänder du den i ägget och lyfter upp med gafflar. Vänd den till sist i ströbrödet.
4. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl panna och lägg ner fiskpinnarna. Fyll inte pannan mer än till 2/3. Stek på medelhög temperatur tills de är gyllene. Låt dem rinna av på en bit papper och servera genast, gärna med klassikern mos och remoulad.
Remouladsås
1. Mixa pickles, kapris och fänkål snabbt och grovt. Rör ner övriga råvaror.
2. Vill du ha gul remoulad, kanske lite mer välbekant? Rör ner 2 krm gurkmeja eller gul curry så får du curryremoulad!
Tips
Servera gärna fiskpinnarna som tacos! Byt bara din vanliga tacofyllning mot fiskpinnarna och vips har du fishtacos!