Henburger, hamburgare på höna
Publicerat:
2018-10-25Tillagningstid:
Hönsfärsen är smakrik, mager och mild. Tänk på att inte arbeta färsen för hårt, då kan allt fett fastna i bunken.
Ingredienser
5 - 6portioner
- 500ghönsfärs
- ½klyfta(or)vitlök, finriven
- 1mskdijonsenap
- 1tskplockad timjan
- salt och svartpeppar
- olivolja till stekning
Tillbehör
- 5-6hamburgerbröd
- basilikamajonnäs
- tomat
- sallad
- rödlök
Så lagar du
1. Blanda färsen försiktigt med senap, riven vitlök och timjan.
2. Portionera ca 100 gram burgare med hjälp av en hamburgerpress. Salta och peppra på både sidor.
3. Värm upp en stekpanna. Stek knaprig på båda sidor till en innertemp på 65 grader i mitten. Servera direkt med valfria tillbehör.