Hjärtepizza

Hjärtepizza.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett pizzahjärta säger mer än tusen ord. Toppa med dina favvoingredienser och OM du inte hinner göra egen pizzadeg så går det bra att köpa färdig på rulle (eller på en pizzeria). Allt har sin tid. Viktigast är att få tid att umgås. Jag gillar att göra degen kvällen innan och låta den kalljäsa i kylen öven natten.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    stor färdigkavlad pizzadeg
  • 1 ½dl
    pesto, färdig
  • 1dl
    oliver
  • 1
    röd lök, i bitar
  • 1
    orange eller röd paprika, i bitar
  • 3
    vårlökar, skivade

Till garnering

  • 1
    liten mozzarella
  • 100g
    Västerbottensost, riven
  • 1
    liten påse rucola
  • 10
    cocktailtomater, delade
  • 100g
    serranoskinka
  • basilika
  • flingsalt
  • chiliolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig, 175 grader varmluft.

2. Rulla ut pizzadegen, skär ut ett hjärta och spara kanterna.

3. Bred pesto på hjärtat och kanterna. Strö på oliver, hälften av osten och grönsaker på hjärtat.

4. Rulla ihop kanterna och dra i längderna så att de når runt hela pizzan. Klipp snitt i längderna, men bara nästan igenom. Vik degbitarna så att varannan går inåt, varannan utåt. Starta klippet för att se hur du ska göra.

5. Grädda i 20 minuter eller tills pizzan är genomgräddad.

6. Toppa med det du gillar, t ex mozzarella, tomater och skinka.

Tips

Här finns recept på hemmagjord pizzadeg och pesto om du vill göra den från grunden.

Dela det här receptet med dina vänner!