Hjortronglass
Publicerat:
2016-01-14Tillagningstid:
Med lite hjortronlikör i glassen intensifieras bärsmaken och glassen blir inte lika hård i frysen. Men det går så klart bra att laga utan likör, speciellt om glassen äts omgående.
Ingredienser
3 - 6portioner
- 6stäggulor
- 125gsocker
- 1stgelatinblad
- 4dlvispgrädde
- 1dlmjölk
- 300ghjortron
- 1,2dlglukos
- 2clhjortronlikör
Så lagar du
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Koka upp grädde, mjölk, hjortron, glukos och likör och häll över äggsmeten.
3. Vispa svalt. När temperaturen är ca 35-40 grader läggs det i kallt vatten uppblötta gelatinbladet i. Fortsätt vispa blandningen tills helt kall. Sila av hjortronen och kör i glassmaskin.