Hjortronsorbet och messmörsglass med sockerkaka
Publicerat:
2014-09-26Tillagningstid:
Sockerkaka med glass av messmör och en god hjortronsorbet.
Ingredienser
Sockerkaka
- 3stägg
- 2,5dlsocker
- 50gsmält smör
- 1dlmjölk
- 3,5dlmjöl
- 2tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
Messmörglass
- 2stäggulor
- 4/5dlsocker
- 150gmessmör
- 2dlvispgrädde
Hjortronsorbet
- 350ghjortonpuré
- 240gkall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten
Brynt smörpulver
- 20gbrynt smör
- ca 80gmalto
- ca 10gflorsocker
Så lagar du
Sockerkaka
1. Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.
2. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
Messmörsglass:
1. Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Hjortronsorbet:
1. Blanda och kör i glassmaskin.
Brynt smörpulver:
1. Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.