Inbakad lax med savoykål och keso
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 0,5huvud savoykål
- 0,5kinesisk vitlök
- 600glaxfilé
- 4smördegsplattor
- 1dlsmaksatt keso
- 1äggula
- smör till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
Strimla savoykålen fint och bryn den tillsammans med riven vitlök i smör. Salta och peppra. Dela laxfilén i fyra bitar. Kavla ut en smördegsplatta och lägg savoykål i botten. Lägg en laxbit ovanpå. Gör ett snitt i laxen och fyll med keso. Salta och peppra. Vik ihop "paketet" och limma ihop kanten genom att pensla med vispad äggula. Pensla även äggula på det färdiga paketet. Forma på så vis fyra portionspaket med inbakad lax.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 220 grader. För att vara säker på att fisken blir lagom tillagad kan man använda en stektermometer. Fiskens innertemperatur bör då vara ca 48 grader.