Kulfi – indisk glass
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Räkna med 6 timmar frysning.
”Jag valde att ta en bild av Kulfi-indisk glass för jag gillar att laga indisk mat och det blev gott. Jag ändrade lite på matlagningsprocessen genom att värma mjölken med saffran och kardemumma och lät det sedan dra lite grann för få mer smak av kryddorna. Receptet är enkelt och det var inga problem att laga det” -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
6portioner
- 1burk(ar)sötad kondenserad mjölk
- 2dlvispgrädde
- 2dlmjölk
- 1krmkardemumma
- ½krmsaffran
Tillbehör
- 4stapelsiner
- pistagenötter
Så lagar du
1. Häll mjölken i en bunke. Finstöt kardemumma och saffran. Skölj ur morteln med grädden och blanda med kondenserad mjölk och mjölk.
2. Häll smeten i formar och ställ in i frysen. Om den körs i glassmaskin blir den extra fluffig.
3. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor eller skär i skivor. Hacka nötterna grovt. Strössla över glassen och servera med apelsinerna.