Inlagda gröna tomater
Publicerat:
2017-08-14Tillagningstid:
Omogna tomater blir en god inläggning med lite krusbärston när den får stå och dra några dygn i en god och smakrik lag. Förkoka gärna senapsfröna för att dra ur smak och göra dem aningen mjukare i konsistens. Smaken på tomaterna mjuknar ju längre inläggningen får stå.
Ingredienser
4portioner
- 500ggröna tomater
- 15svartvinbärsblad
- 3msksenapsfrön
- 1mskkorianderfrön
- 1dlättika
- 1dlråsocker
- 1 ½dlvatten
Så lagar du
1. Förkoka senapsfrön 2–3 minuter, mortla korianderfrön, skiva tomaterna.
2. Varva tomatskivor med svartvinbärsblad, senapsfrön och korianderfrön i en steriliserad burk med tätslutande lock.
3. Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå över tomaterna. Ställ svalt och låt dra minst ett dygn.