INLAGDA VINBÄRSPÄRON MED KOLASÅS OCH ROSTADE SESAMFRÖN
Publicerat:
2024-10-11Tillagningstid:
Finns det en snyggare frukt än päron? Att koka in päron med olika smaksättningar är lätt som en plätt och den här varianten med svarta vinbär blir både ovanlig, vacker och väldigt god! Servera med kolasåsen – se recept och vispgrädde och höstmiddagen är räddad!
Ingredienser
4 - 4portioner
- 8stsmå fina gråpäron eller 4 conferancepäron – de ska vara hårda
- 2dlkoncenterad svartvinbärssaft
- 2dlvatten
- ½dlströsocker
- 1stkanelstång
Till servering
- Kolasås – se recept
- 2dlvispgrädde
- rostade sesamfrön
Så lagar du
Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i socker och kanel.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Skär av botten så att päronet kan stå stadigt. Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar medan du skalar.
Lägg ner päronen i den kokande lagen och låt dem sjuda i 10 – 15 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.