INLAGDA VINBÄRSPÄRON MED KOLASÅS OCH ROSTADE SESAMFRÖN

kolasås fat bord

Publicerat:

Tillagningstid:

Finns det en snyggare frukt än päron? Att koka in päron med olika smaksättningar är lätt som en plätt och den här varianten med svarta vinbär blir både ovanlig, vacker och väldigt god! Servera med kolasåsen – se recept och vispgrädde och höstmiddagen är räddad!

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 8st
    små fina gråpäron eller 4 conferancepäron – de ska vara hårda
  • 2dl
    koncenterad svartvinbärssaft
  • 2dl
    vatten
  • ½dl
    strösocker
  • 1st
    kanelstång

Till servering

  • Kolasås – se recept
  • 2dl
    vispgrädde
  • rostade sesamfrön

Så lagar du

Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i socker och kanel.

 

Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Skär av botten så att päronet kan stå stadigt. Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar medan du skalar.

 

Lägg ner päronen i den kokande lagen och låt dem sjuda i 10 – 15 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!