Italiensk blomkålspizza
Ingredienser
2portioner
- 200gblomkål
- 1/2dlriven parmesanost
- 1/2riven mozzarella
- 1/2tsktorkad oregano
- 1/2tskchiliflakes
- 2dlmandelmjöl
- 1/2tsksalt
- 1ägg
- din favorittopping, tex ost, skinka, räkor, svamp eller grönsker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare.
3. Ta fram kastrull och ha vatten i den. När vatten kokar så häll i blomkål och sjuda max 3 minuter. Låt svalna. Krama ut vätskan.
4. Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
5. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt.
6. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
7. Topping: Lägg på valfri pizzatopping.
8. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
9. Servera som smårätt, förrätt eller tillbehör.