Italiensk stekt fisk-mix
Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
I klippet visar Gino hur man rensar sin egen bläckfisk.
Ingredienser
4portioner
- 500gblandad fisk, skaldjur och bläckfisk
- 2dlströbröd
- 2dlvetemjöl
- salt och peppar
- 1zucchini, i grova strimlor
- 2röda paprikor, i grova strimlor
- rapsolja
Dipsås
- 1½dlmajonnäs
- ½citron, saften
- 1½tskchilipulver
- 1citron i klyftor
Så lagar du
1. Rensa fisken. Kolla i klippet hur Gino gör.
2. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar. Lägg ner fisk och skaldjur i blandningen och se till att allt blir täckt.
3. Hetta upp rejält med rapsolja i en wokpanna. Lägg i de stora fiskarna först och börja fritera, fortsätt lägga i i storleksordning med den minsta/tunnaste fisken eller fiskbiten sist.
4. Gör dipsåsen genom att röra ihop majonnäs, citron, chilipulver och krydda med salt och peppar.
5. Lägg upp den friterade fisken på tidningspapper och servera med dipsås och citronklyftor.