Italiensk stekt fisk-mix

Italiensk stekt fisk-mix.

Publicerat:

Tillagningstid:

I klippet visar Gino hur man rensar sin egen bläckfisk.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    blandad fisk, skaldjur och bläckfisk
  • 2dl
    ströbröd
  • 2dl
    vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1
    zucchini, i grova strimlor
  • 2
    röda paprikor, i grova strimlor
  • rapsolja

Dipsås

  • dl
    majonnäs
  • ½
    citron, saften
  • tsk
    chilipulver
  • 1
    citron i klyftor

Så lagar du

1. Rensa fisken. Kolla i klippet hur Gino gör.

2. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar. Lägg ner fisk och skaldjur i blandningen och se till att allt blir täckt.

3. Hetta upp rejält med rapsolja i en wokpanna. Lägg i de stora fiskarna först och börja fritera, fortsätt lägga i i storleksordning med den minsta/tunnaste fisken eller fiskbiten sist.

4. Gör dipsåsen genom att röra ihop majonnäs, citron, chilipulver och krydda med salt och peppar.

5. Lägg upp den friterade fisken på tidningspapper och servera med dipsås och citronklyftor.

Dela det här receptet med dina vänner!