Jaktlåda
Publicerat:
2022-03-02Tillagningstid:
Fantastisk allt i ett-rätt som snabbt brukar bli en favorit i alla åldrar. Variera genom att byta ut köttfärs mot vegfärs och tillsätta olika grönsaker. Du kan även byta ut pastan mot tex blomkål och broccoli.
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs (alt. viltfärs)
- 1pkt bacon
- 1purjolök, strimlad
- 6dlspiralmakaroner, okokta
- 2dlcrème fraiche, valfri fetthalt men kokbar
- 3dlgrädde, valfri fetthalt men kokbar
- 0,5dltorkad svamp
- 1 stbuljongtärning
- 0,5dlchilisås
- 100griven ost
- salt och peppar
- smör till stekning
Till servering
- sallad efter säsong och smak
Så lagar du
- Bryn färs och bacon i smör, rör ner purjolök mot slutet.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll pasta och färs i en gratängform, rör om.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Koka upp créme fraîche, grädde, svamp och buljong, låt sjuda några minuter. Rör ner chilisås.
- Häll såsen över gratängen, toppa med ost. Grädda till vackert gyllene färg, det tar ca 20 minuter.
- Servera med en grönsallad eller rivna rotfrukter.