Jaktlåda

Jaktlåda

Publicerat:

Tillagningstid:

Fantastisk allt i ett-rätt som snabbt brukar bli en favorit i alla åldrar. Variera genom att byta ut köttfärs mot vegfärs och tillsätta olika grönsaker. Du kan även byta ut pastan mot tex blomkål och broccoli. /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs (alt. viltfärs)
  • 1
    pkt bacon
  • 1
    purjolök, strimlad
  • 6dl
    spiralmakaroner, okokta
  • 2dl
    crème fraiche, valfri fetthalt men kokbar
  • 3dl
    grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 0,5dl
    torkad svamp
  • 1 st
    buljongtärning
  • 0,5dl
    chilisås
  • 100g
    riven ost
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Till servering

  • sallad efter säsong och smak

Så lagar du

  1. Bryn färs och bacon i smör, rör ner purjolök mot slutet.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Häll pasta och färs i en gratängform, rör om.
  5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  6. Koka upp créme fraîche, grädde, svamp och buljong, låt sjuda några minuter. Rör ner chilisås.
  7. Häll såsen över gratängen, toppa med ost. Grädda till vackert gyllene färg, det tar ca 20 minuter.
  8. Servera med en grönsallad eller rivna rotfrukter.

Dela det här receptet med dina vänner!