Jordgubbspaj med krämig cheesecakefyllning
Publicerat:
2021-07-06Tillagningstid:
Bekvämimpa med en härligt somrig paj, krämig vaniljfyllning, choklad och jordgubbar.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 1rulle kyld smördeg
- 1paketchokladplattor
- 1ägg, till pensling
- 2mskråsocker, till pensling
Fyllning
- 200gnaturell färskost
- 3dlvispgrädde
- 2mskvaniljsåspulver
- 1apelsin, det gula av skalet rivet
- 500gfärska jordgubbar
- 3mskpistaschkärnor, hackade
- basilika och ätbara blommor, t ex lavendel
Så lagar du
- Börja med botten, den kan du förbereda dagen innan om du önskar.
- Sätt ugnen på 220 grader vanlig värme eller 200 grader varmluft.
- Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt, skär en kant ca 2 cm runt om men inte helt igenom. Nagga allt utom kanterna med gaffel.
- Pensla kanterna med ägg, strö på råsocker.
- Grädda mitt i ugnen till gyllene färg. Det tar ca 15 minuter. Lägg sedan chokladplattor innanför ”ramen” och låt svalna. Gör fyllningen under tiden.
- Vispa upp färskost, grädde och vaniljsåspulver. Blanda ner apelsinskal.
- Bred röran på den avsvalnade botten. Lägg på skivade jordgubbar och garnera vackert med resterande ingredienser. Toppa gärna med lite rivet apelsinskal.