Jordgubbspaj med krämig cheesecakefyllning

Jordgubbspaj med krämig cheesecakefyllning.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bekvämimpa med en härligt somrig paj, krämig vaniljfyllning, choklad och jordgubbar.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1
    rulle kyld smördeg
  • 1paket
    chokladplattor
  • 1
    ägg, till pensling
  • 2msk
    råsocker, till pensling

Fyllning

  • 200g
    naturell färskost
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2msk
    vaniljsåspulver
  • 1
    apelsin, det gula av skalet rivet
  • 500g
    färska jordgubbar
  • 3msk
    pistaschkärnor, hackade
  • basilika och ätbara blommor, t ex lavendel

Så lagar du

  1. Börja med botten, den kan du förbereda dagen innan om du önskar.
  2. Sätt ugnen på 220 grader vanlig värme eller 200 grader varmluft.
  3. Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt, skär en kant ca 2 cm runt om men inte helt igenom. Nagga allt utom kanterna med gaffel.
  4. Pensla kanterna med ägg, strö på råsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg. Det tar ca 15 minuter. Lägg sedan chokladplattor innanför ”ramen” och låt svalna. Gör fyllningen under tiden.
  6. Vispa upp färskost, grädde och vaniljsåspulver. Blanda ner apelsinskal.
  7. Bred röran på den avsvalnade botten. Lägg på skivade jordgubbar och garnera vackert med resterande ingredienser. Toppa gärna med lite rivet apelsinskal.

Dela det här receptet med dina vänner!