Julknäcke
Publicerat:
2024-10-07Ingredienser
- Trekantiga knäckebröd
- Mörk choklad eller chokladknappar
- Juligt strössel
- Salta kringlor (som salta pinnar men som kringlor)
- Marshmallow till ögon (dutta dit en pupill med den smälta chokladen)
- Rött godis a la geléhallon till renens nos (tänk på att skära av hallonet annars kommer nosen se ut som Pinocchios näsa)
- Kristyr (Florsocker och en droppe ättiksprit)
- Gojibär (som kulor på granen)
- Pistagenötter (som girlang)
Så lagar du
1. Smält den mörka chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
2. Doppa knäckebrödets ovansida i den smälta chokladen. Tänk på att doppa den sidan som är slätast, annars kommer strösslet åka ner i groparna.
3. Om du väljer att göra en gran med kristyr och strössel, låt chokladen stelna innan du spritsar på kristyr.
4. En annan, lite nyttigare variant är att dekorera med tex Gojibär och pistagenötter som girlang på granen.
5. Låt ligga på ett bakplåtspapper medan chokladen och kristyren stelnar.
TIPS
1. För en lite nyttigare variant - använd gojibär och pistagenötter.
2. Låt knäckebröden torka på ett baklåtspapper, så att de släpper lätt från underlaget.
3. Om du ska kristyr på, vänta till chokladen stelnat helt.
4. Du kan droppa in mintarom om du vill ha annan smak på chokladen.